Schrijf je in voor de voor de nieuwsbrief

Schrijf je nu in!

02 april 2020 3-Daagse: 'De 5 elementen van belichaamde communicatie'

 

Spreek vanuit je kern, met kracht en compassie
Ontdek wat je communiceert, voorbij woorden
Verdiep je empathische luistervermogen
Vergroot jouw unieke zeggingskracht
Transformeer je gewoontepatronen
Verdiep je relaties
 

Deze pagina is nog onder constructie

 

Grond:  ondersteuning en betekenis                      

Wanneer we over het onbekende terrein van ‘leven’ & ‘relaties’ lopen, geeft het stabiliteit & kracht te weten op welke grond we staan: om te weten wat betekenis geeft aan ons leven. Via doelgerichte oefeningen leren we onze lichaamswijsheid aanboren, komen we tot bezinning en leren we effectief onze woorden en daden te organiseren rondom datgene waar we om geven. Al doende weten we duidelijker op wat voor grond we staan en dat geeft begrip & ondersteuning (under standing).

 

     Water:  al onze relaties                              

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRrCtrJaEp8Q3RiS02gs8ge0tHXU0c_YsKbWOppeXh0sxva2RHsLeven gaat over relaties, te beginnen met jezelf. Water staat voor de oceaan aan relaties waar we in zwemmen. We exploreren fantasierijke fysieke en emotionele oefeningen, die empathische luistervaardigheden helpen ontwikkelen, om vollediger verbonden in al onze relaties te staan. Werkend door het lichaam keren we steeds weer terug naar die energie van het huidige moment. Habituele kernstrategieën transformeren we naar middelen tot verbinding, bijdrage en samenwerking.

 

    Vuur:  jouw unieke stem afstemmen                        

http://www.witchgathering.nl/vuur.jpgJe leert doeltreffender & consistent jouw waarheid te spreken: duidelijk, krachtig en compassievol. We gaan ons non-verbale en verbale gedrag op elkaar afstemmen. Als je weet waar je om geeft en verbonden bent met de wijsheid in en om je heen, kun je vuriger, duidelijker en met meer vertrouwen jouw waarheid spreken. Partner- en groepsoefeningen versnellen het leereffect: in interactie komen patronen aan het licht en verander je wat niet behulpzaam is. Je leert volledig verbaal en non-verbaal achter je verzoek en je ‘nee’ te staan, terwijl je samenwerking bevordert.

 

   Wind:  niet zo persoonlijk nemen

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR7ULtvhSyy49QNoTYiG2nRZUrFgvimrAPWpG3HsAF6TbQcT-gvWind oefeningen kunnen krachtige uitlaatkleppen zijn van spanning. We leren onszelf te reguleren: een krachtige competentie voor meer lichtheid en speelsheid in ons leven. We onderzoeken manieren om grenzen te herdefiniëren. Niet om ons af te zonderen, maar als schokdempers die ons informeren over wanneer wel of niet te bewegen. Essentieel voor ons aanpassingsvermogen en een gezonde autonomie, midden in je relatie – met wie dan ook. We oefenen praktisch om wat we horen niet zo persoonlijk te nemen en om gebalanceerd en creatief interacties te reguleren.

 

Ruimte:  de muziek tussen de noten

We onderzoeken hoe we ons vermogen tot ‘inclusion’ kunnen vergroten. En hoe we weer sneller in balans kunnen komen. Ook ontwikkelen we een intuïtief gevoel voor timing en leren we subtiele interne bewegingen en sensaties opmerken en richting geven: beiden essentieel om empathisch te luisteren. We oefenen om de ruimte rondom en in ons te gebruiken als bron van zelfregulatie, steun en innerlijke rust. Empathie helpt ons om naar de vele aspecten van onszelf, de mensen in ons leven en de natuurlijke wereld om ons heen te luisteren, op een verbindende manier.

 

Ik schrijf mij in voor 3-Daagse: 'De 5 elementen van belichaamde communicatie' op 02-04-2020


Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!

Op deze training zijn de Algemene Voorwaarden (AV) van CommunicatieZin van toepassing. 
Bij inschrijving is het noodzakelijk dat je deze leest en ermee akkoord gaat, hieronder: