12 oktober 2018 Maand-special: 'Empathie in elke vezel' (vrij-ochtend)

 

 

  

Maand special...

Elke maand duiken we 3 uur in een onderwerp en oefenen we GC. Je kunt meedoen als je 2 of meer dagen GC-opleiding hebt gevolgd. Betaling gaat via een strippenkaart, waarmee je 6x mee kan doen voor €240,--. De kaart is 1 jaar geldig en persoonsgebonden. 
 


 

'Empathie in elke vezel'

In deze workshop oefen je om empathisch te luisteren en te demonstreren dat je de ander gehoord hebt. Je gaat niets DOEN (zelfs niet je best), maar vooral ZIJN, aanwezig zijn bij de ander en  luisteren naar de essentie achter zijn of haar woorden. Je oefent om ontspannen en alert contact te blijven maken met wat er leeft, en om niet te worden 'opgeslorpt' door de inhoud van de woorden... niet te worden verleid om naar het hoofd te gaan. "The purpose of listening is to aid the arising and continuing of the other's
own inwardly originating change process"     
- Eugene Gendlin
 

Er komt leven door de ander heen

Marshall Rosenberg zei dat we luisteren met empathie voor ons eigen welzijn. Met deze intentie weet je niet meer wie geeft of ontvangt. We doen het niet voor de spreker, want dat brengt hem of haar in de ondergeschikte positie, alsof die hulp nodig zou hebben. Er komt leven door de ander heen, en wij proberen onze eigen behoefte te vervullen om ons hiermee te verbinden. Het is een diep menselijke behoefte om in flow te willen zijn met de puurheid van de levensenergie die door de ander heen komt. 

 

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OP EEN RIJ

Wat:  Maandspecial 'Empathie in elke vezel'

Datum:   12 oktober 2018

Tijden:   Deur open 09.10 uur  |  Start:  09.30 uur  |   Einde:  12.30 uur.

Aantal:   Minimaal 4 deelnemers, maximaal 14.

Begeleider:   Susana Rusch

Locatie:   Prins Hendriklaan 73, Bilthoven (8 min. lopen vanaf NS station Bilthoven)

Inclusief:   Koffie, thee en lekkers, warmte en formulieren die evt. uitgedeeld worden.

Betaling:  1 strip van je strippenkaart* 

 

* Een strippenkaart kost €240,-- en daarmee kun je 6x een dagdeel (3 uur) meedoen. Je strippenkaart is persoonsgebonden en is 1 jaar geldig vanaf de dag van aankoop.

 

 

 

Ik schrijf mij in voor Maand-special: 'Empathie in elke vezel' (vrij-ochtend) op 12-10-2018


Dit veld graag vullen!
Email adres is verplicht!